Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoete aardappeltoast met gebakken champignons
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoete aardappeltoast met gebakken champignons
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in de lengte in 8 plakken. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Bak in 15 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Stap 2
Snijd ondertussen de kleine champignons in kwarten en de grotere in achten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roerbak de champignons 5 minuten op hoog vuur. Voeg de sojasaus toe en roerbak nog 2 minuten. Breng op smaak met peper.
Stap 3
Neem de zoete aardappeltoast uit de oven en verdeel achtereenvolgens de pestospread, champignons en tuinkers erover. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie234 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten20 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd2 g