Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoete aardappelstamppot met verse worst
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoete aardappelstamppot met verse worst
Stap 1
Schil de zoete aardappelen en snijd in stukken van gelijke grootte. Snijd de onderkant van de spruiten, verwijder de buitenste bladeren en halveer.
Stap 2
Breng ruim gezouten water in een pan aan de kook. Kook de zoete aardappel in 15 minuten gaar. Voeg de laatste 8 minuten de spruiten toe.
Stap 3
Verhit intussen een pan met 2 el olijfolie en bak de worst in 10 minuten rondom gaar.
Stap 4
Giet de zoete aardappelen en spruiten af. Voeg de melk, het kerriepoeder en de roomboter toe en stamp met een aardappelstamper tot een grove puree.
Stap 5
Breng op smaak met zout en peper.
Stap 6
Verdeel de stamppot en verse worst over de borden.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie672 kcal
- Eiwit25.4 g
- Koolhydraten68.4 g
- Vet29.8 gWaarvan verzadigd13.7 g