Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoete-aardappelsoep met knoflooktoast
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoete-aardappelsoep met knoflooktoast
Stap 1
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Halveer 1 teentje knoflook en pers de andere teentjes. Verhit de olie in een (soep)pan en fruit hierin kort de ui en geperste knoflook. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan.
Stap 2
Voeg de kaneel, chilipoeder en zoete aardappels toe en schenk de groentebouillon erbij. Kook circa 15 minuten, totdat de aardappels zacht zijn.
Stap 3
Bestrijk intussen de plakken stokbrood met de gehalveerde knoflook en gril deze knapperig in de oven.
Stap 4
Pureer de soep met een staafmixer, breng op smaak met zout en peper en garneer met de yoghurt, amandelen en tijm. Serveer met de knoflooktoast.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie470 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten84 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd2 g