Zoete aardappelsoep met chorizo
Ingrediënten
Bereidingswijze Zoete aardappelsoep met chorizo
Stap 1
Doe 3 el olijfolie samen met de takjes rozemarijn in een braadpan. Zet het vuur laag en bak 5 - 10 minuten.
Stap 2
Haal de takjes uit de pan, leg ze op een keukenpapier en zet het vuur middelhoog. Bak de chorizo krokant in de rozemarijnolie.
Stap 3
Haal uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Bewaar het vet in de pan.
Stap 4
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in blokjes en snipper de uien.
Stap 5
Verhit op middelhoog vuur de overige olijfolie in dezelfde braadpan als waar je de chorizo in gebakken hebt. Voeg de ui en 1 van de eerder gebakken rozemarijntakjes toe en bak glazig.
Stap 6
Schep de zoete aardappelen erbij en bak +/-10 minuten. Schenk er 1 ltr kippenbouillon bij. Breng aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat 15 minuten pruttelen tot de zoete aardappelen zacht zijn.
Stap 7
Haal de pan van het vuur, verwijder de rozemarijn en pureer tot een glad mengsel. Voeg eventueel wat extra bouillon toe.
Stap 8
Zet de pan terug op het vuur en roer 4 el crème fraîche door de soep.
Stap 9
Schep de soep in mooie kommen. Garneer met plakjes chorizo, een half rozemarijntakje en wat druppels olijfolie.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie651 kcal
- Eiwit15 g
- Koolhydraten50 g
- Vet42 gWaarvan verzadigd15 g