Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoete-aardappelschotel met salie en pecannoten
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoete-aardappelschotel met salie en pecannoten
Stap 1
Stoom of kook de zoete aardappels gaar en stamp ze tot een puree. Verwarm de oven voor op 180ºC.
Stap 2
Meng de aardappelpuree met de roomkaas en breng flink op smaak met zout en peper. Schep de puree in de ovenschaal.
Stap 3
Smelt intussen de boter in een pan en bak hierin de salie met het broodkruim op middelhoge stand in circa 7 minuten goudbruin.
Stap 4
Rooster de pecannoten in een droge, hete koekenpan en hak ze grof. Meng de koekkruimels met het broodkruim en de pecannoten.
Stap 5
Bestrooi de ovenschotel met dit mengsel en bak in de oven in circa 30 minuten goudbruin. Serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie725 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten62 g
- Vet45 gWaarvan verzadigd23 g
