Zoete-aardappelsalade met chorizo, feta en bosui
Ingrediënten
Bereidingswijze Zoete-aardappelsalade met chorizo, feta en bosui
Stap 1
Wrijf de zoete aardappels in met twee eetlepels van de olijfolie en bestrooi met het zout.
Stap 2
Verpak de zoete aardappels in aluminiumfolie met de glimmende kant naar binnen. Pof de zoete aardappels 45 minuten op de barbecue of totdat ze gaar zijn.
Stap 3
Bak ondertussen de chorizo in een droge koekenpan in ongeveer 10 minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
Stap 4
Haal de zoete aardappels uit de aluminiumfolie en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verbrokkel de feta en snijd de bosui in ringetjes.
Stap 5
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak de peper fijn. Snijd de zoete aardappels in stukken van ongeveer 3 x 3 centimeter.
Stap 6
Meng de zoete aardappels met de rucola, chorizo, feta, bosui, rode peper en resterende olijfolie. Breng op smaak met limoensap en -rasp.