Zoete aardappelrösti met avocado
Ingrediënten
Bereidingswijze Zoete aardappelrösti met avocado
Stap 1
Schil de zoete aardappelen en rasp deze met een grove rasp. Hak 3 takjes peterselie fijn. Meng de zoete aardappel met de helft van de peterselie, mais en eieren.
Stap 2
Verhit een pan met 1 el olijfolie en schep hier 1 el van het röstibeslag in. Bak de rösti in 6 minuten goudbruin en gaar aan beide kanten, herhaal dit tot het beslag op is.
Stap 3
Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado’s in blokjes van 1 cm. Pel en snipper de rode ui fijn.
Stap 4
Rasp de schil van de limoen op een fijne rasp en meng met de rode ui, avocado en overige gehakte peterselie tot een guacamole. Breng de guacamole op smaak met zout en peper.
Stap 5
Verdeel de rösti’s over de borden en leg hier 1 el guacamole op. Leg hier weer een rösti op, herhaal dit tot er een stapel ontstaat. Garneer de rösti’s met de rucola en de resterende peterselie.