Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoete aardappelpuree
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoete aardappelpuree
Stap 1
Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van 2 cm. Verwarm de boter in een pan en bak de ui en zoete aardappelblokjes 2 minuten. Schep de rijst met de helft van de verse tijm, kaneel en wat zout en versgemalen peper erdoor. Bak al omscheppend nog 1 minuut. Schenk de groentebouillon erbij en smoor afgedekt in 12-15 minuten zachtjes gaar.
Stap 2
Stamp het zoete aardappelmengsel met een stamper tot een fijne puree of gebruik hiervoor de staafmixer. Roer de slagroom erdoor en verwarm de puree al roerend 3-4 minuten tot de dikte goed is. Serveer in een schaal en bestrooi met de resterende tijm. Lekker bij gevulde kip of kalkoen en bij gestoofde hazenbouten.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie280 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten46 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
