Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoete aardappelpuree met gehaktbal
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoete aardappelpuree met gehaktbal
Stap 1
Schil de zoete aardappel en snijd in plakken van 1 cm dik. Snijd de broccoli in roosjes van 2 cm.
Stap 2
Zet de aardappelen in een pan net onder water en breng aan de kook. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Stamp de aardappelen met een pureestamper tot puree. Meng de crème fraîche door de puree en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3
Breng een pan met water aan de kook en kook de broccoli in 5 minuten beetgaar. Giet af.
Stap 4
Verhit intussen een pan met 2 el olijfolie en bak de gehaktballen in 10 minuten gaar. Haal de gehaktballen uit de pan en voeg de jus met uitjes toe. Bereid de jus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Stap 5
Verdeel de puree, broccoli en gehaktballen over de borden. Schenk als laatste de jus over de gehaktballen.