Zoete-aardappelpuree met Chinese kool en zalm
Ingrediënten
Bereidingswijze Zoete-aardappelpuree met Chinese kool en zalm
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de aardappelblokjes en 150 ml water of bouillon toe en kook afgedekt in 15-20 minuten gaar.
Stap 2
Meng intussen de harissa met 1 eetlepel olijfolie en een paar druppels citroensap. Leg de zalmfilets in de ovenschaal en bestrijk met het harissamengsel. Bestrooi met de sesam en bak circa 10 minuten in het midden van de oven.
Stap 3
Giet de aardappelblokjes af en voeg de boter toe. Stamp tot een puree en houd warm. Verhit de overige olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook en komijn 1 minuut op de laagste stand.
Stap 4
Voeg de koolreepjes toe en roerbak circa 5 minuten, tot de kool licht geslonken is. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de kool met de puree op voorverwarmde borden en leg de zalm erop.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie635 kcal
- Eiwit30 g
- Koolhydraten39 g
- Vet38 gWaarvan verzadigd12 g