Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoete-aardappelmuffins met kaneel en rozijnen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoete-aardappelmuffins met kaneel en rozijnen
Stap 1
Kook de blokjes aardappel in een laagje water met zout in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Prak het vruchtvlees fijn met een vork en laat afkoelen.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 170ºC. Meng het bakmeel met de suiker, kaneel, gember en baking soda. Klop het ei los met de plantaardige drink, olie en citroensap. Giet het vloeibare mengsel bij het droge mengsel en schep met een lepel rustig door. Schep dan de geprakte aardappel en rozijnen erdoor. Roer niet te lang.
Stap 3
Verdeel dit beslag over de holtes van de muffinvorm en bak circa 20 minuten in het midden van de oven. Laat 10 minuten afkoelen en neem de muffins dan uit de vorm. Serveer warm of koud. Lekker met slagroom of crème fraîche.
Aanvullende benodigdheden
- - muffinvorm
Voedingswaarden
- Energie210 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten36 g
- Vet6 gWaarvan verzadigd1 g