Zoete aardappelgratin met pinda's
Ingrediënten
Bereidingswijze Zoete aardappelgratin met pinda's
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in dunne ringen. Pel en snipper de knoflook.
Stap 2
Verhit twee eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 3
Schil de zoete aardappels en snijd in zo dun mogelijke plakken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper in dunne schuine ringen. Hak de pinda's grof.
Stap 4
Verhit in een steelpan de kokosmelk en los er al roerend de satésaus in op. Voeg de sambal toe en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 5
Vet de ovenschaal in met een beetje zonnebloemolie en verdeel een laag zoete aardappelplakjes over de bodem. Voeg de helft van de ui toe.
Stap 6
Schenk er een derde van het warme satémengsel over. Bestrooi met rode peper en pinda's en herhaal deze stappen tot alle aardappelen zijn bedekt met kokosroom. Eindig met een laagje pinda's en rode peper.
Stap 7
Gaar de aardappelen ongeveer 35 minuten in het midden van de oven tot de zoete aardappel zacht en gaar is en de toplaag goudbruin gegratineerd. Neem uit de oven en bestrooi met gebakken uitjes.
Aanvullende benodigdheden
- - aluminiumfolie
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie862 kcal
- Eiwit16 g
- Koolhydraten81 g
- Vet50 gWaarvan verzadigd20 g
Trefwoorden
