Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoete aardappel, prei en rucola stamppot
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoete aardappel, prei en rucola stamppot
Stap 1
Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke stukken. Snijd de prei in ringen.
Stap 2
Kook de zoete aardappel in een laagje gezouten water in 15 minuten gaar.
Stap 3
Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de prei zacht. Voeg na vijf minuten de komijnzaad en het paprikapoeder toe. Fruit nog twee minuten mee.
Stap 4
Schep de prei uit de pan en voeg wat extra olijfolie toe. Bak hierin de spekjes krokant.
Stap 5
Giet de zoete aardappelen af en laat iets uitstomen. Stamp met de plantboter en de sojaroom tot een puree. Breng op smaak met zout en peper. Schep de gekruide prei, de rucola, en de helft van de dille en de spekjes erdoor. Garneer met de rest van de dille en spekjes.