Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoete aardappel met vadouvanmayo
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoete aardappel met vadouvanmayo
Stap 1
Snijd de zoete aardappelen in de lengte in plakken van ½ cm. Kook de aardappelplakjes in water met zout ca. 5 min. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat goed uitlekken.
Stap 2
Meng intussen de mayonaise met de knoflook en de vadouvan.
Stap 3
Bestrijk de zoete aardappelplakjes met de olijfolie. Gril ze op de hete barbecue of grillpan ca. 4 min. per kant tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben.
Stap 4
Leg de gegrilde zoete aardappelplakjes op een schaal. Bestrooi met de peterselie en serveer met de vadouvanmayo om te dippen.
Aanvullende benodigdheden
- - barbecue
Voedingswaarden
- Energie244 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten26 g
- Vet14 gWaarvan verzadigd2 g