Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoete aardappel met kastanjes uit de oven
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoete aardappel met kastanjes uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 2
Snijd de knoflook in plakjes en hak de verse oregano fijn.
Stap 3
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm.
Stap 4
Halveer de kastanjes.
Stap 5
Verdeel de zoete aardappelblokjes met de kastanjes, plakjes knoflook en de tijm en oregano in een braadslede of ovenschaal.
Stap 6
Smelt de boter in een steelpan en roer de kaneel en paprikapoeder met wat zout en versgemalen zwarte peper erdoor.
Stap 7
Schenk dit mengsel over de zoete aardappel en kastanjes.
Stap 8
Schuif de braadslede of ovenschaal in de oven en bak de zoete aardappel in 25-30 minuten lichtbruin en gaar.
Stap 9
Schep tijdens het bakken een aantal keer om.
Stap 10
Lekker bij gebakken eendenborstfilet of hertenbiefstuk.