Zoete aardappel lasagne
Ingrediënten
Bereidingswijze Zoete aardappel lasagne
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de tomaten en courgette in dunne plakjes.
Stap 2
Schil de zoete aardappelen. Snijd er eentje in gelijke stukken. Kook deze in water met zout in 20 minuten gaar. Giet af, maar houd 2 el vocht achter.
Stap 3
Stamp met de pureestamper en het achtergehouden water tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Snijd intussen de rest van de zoete aardappelen in zo dun mogelijke plakken.
Stap 4
Verwarm een hapjespan met 2 el olie uit de pot geroosterde paprika’s en verwarm de tomatenblokjes. Pers de ongepelde knoflook uit boven de pan. Voeg de paprikapoeder met de Italiaanse kruiden toe en laat op een laag vuur 10 minuten doorkoken.
Stap 5
Giet de paprika's af (vang de olie op) en snijd in reepjes. Voeg toe aan de saus. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 6
Vet de ovenschaal in met de opgevangen olie en schep een laag tomatensaus in de schaal. Verdeel er de tomaat, courgette en zoete aardappel over en bedek met een deel van de saus. Scheur wat blaadjes oregano boven de saus. Herhaal de lagen tot de ovenschaal gevuld is en eindig met tomatensaus.
Stap 7
Meng 50 gr geraspte mozzarella door de zoete aardappelpuree en spatel over de lasagne. Bestrooi met de rest van de geraspte mozzarella en versgemalen peper.
Stap 8
Bak de lasagne in 35 minuten goudbruin en gaar in de oven. Garneer met blaadjes oregano.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie704 kcal
- Eiwit18 g
- Koolhydraten79 g
- Vet32 gWaarvan verzadigd8 g