Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zoervleisch (zuurvlees) uit Limburg
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zoervleisch (zuurvlees) uit Limburg
Stap 1
Haal het vlees uit de marinade en laat goed uitlekken. Zeef de marinade. Verhit de helft van de boter in een braadpan en roerbak hierin de uienringen circa 10 minuten. Voeg halverwege de baktijd de bruine suiker toe en roer goed door.
Stap 2
Schep het uienmengsel uit de pan. Verhit de rest van de boter in de braadpan en braad hierin de stukken vlees snel aan alle kanten aan. Bestrooi met zout en peper.
Stap 3
Giet zo veel van de marinade bij het vlees dat het voor driekwart onderstaat. Voeg eventueel tussentijds wat extra water toe. Stoof het vlees afgedekt in 2-2,5 uur gaar op een lage stand.
Stap 4
Voeg na 1 uur stooftijd de gebakken ui en laurierblaadjes toe. Roer de verkruimelde ontbijtkoek erdoorheen als het vlees gaar is. Lekker met rodekool en friet.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenvaste braadpan
Voedingswaarden
- Energie745 kcal
- Eiwit56 g
- Koolhydraten40 g
- Vet39 gWaarvan verzadigd20 g