Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zilvervliesrijst-custard met vanille en frambozen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zilvervliesrijst-custard met vanille en frambozen
Stap 1
Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan en houd apart. Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en roerbak hierin de rijst op een lage stand. Voeg het vanillemerg en -stokje toe aan de rijst. Voeg direct de melk toe en laat al roerend circa 10 minuten zachtjes koken.
Stap 2
Roer de custardpoeder los met de suiker en 1 eetlepel melk of water en roer dit door de rijstepap. Laat dit nog 1 minuut zachtjes koken en dikker worden. Laat al roerend afkoelen tot lauwwarm. Garneer met de frambozen en bestrooi met het amandelschaafsel.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie325 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten51 g
- Vet8 gWaarvan verzadigd4 g
