Zalmtompouce met ricotta
Ingrediënten
Bereidingswijze Zalmtompouce met ricotta
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien.
Stap 2
Halveer de courgettes over de lengte en snijd in plakken van 1 cm. Snijd de rode ui in parten en halveer de kastanjechampignons.
Stap 3
Meng 2 el olijfolie met de Italiaanse kruidenmix. Meng de groenten in een ovenschaal met de kruidenolie.
Stap 4
Rooster in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar.
Stap 5
Snijd de plakken bladerdeeg door de helft en leg de rechthoeken op een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 6
Prik ze in met een vork, leg er een vel bakpapier op en dek af met de tweede bakplaat. Bak het bladerdeeg tegelijk met de ovenschotel in 20 minuten bruin en gaar.
Stap 7
Rasp ondertussen de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Hak de knoflook en dille fijn. Houd de helft van de dille apart voor garnering.
Stap 8
Meng alles door de ricotta en breng op smaak met peper en zout.
Stap 9
Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilets in 3 minuten per kant gaar. Bestrooi met peper en zout.
Stap 10
Neem het bladerdeeg uit de oven en laat iets afkoelen.
Stap 11
Verdeel de helft van het ricottamengsel over 4 plakken en leg de gebakken zalm erop, besmeer met de rest van het ricottamengsel en verdeel de zongedroogde tomaat erover.
Stap 12
Dek af met de rest van de bladerdeegplakken. Garneer met de achtergehouden dille.
Stap 13
Serveer de zalmtompouces met de courgette-ovenschotel.