Zalmtompouce met botersaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Zalmtompouce met botersaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 2
Leg 8 velletjes filodeeg op de bakplaat, bestrijk met gesmolten boter en bestrooi met sesamzaad. Leg hier weer een velletje deeg op en maak zo stapeltjes tot alle velletjes op zijn.
Stap 3
Bestrijk elk laagje met boter en bestrooi steeds met sesam. Eindig met boter en sesam en bak het deeg in de oven in circa 15 minuten goudbruin. Zet de laatste 5 minuten 4 borden erbij in de oven.
Stap 4
Verwarm de saus nogmaals en klop met een garde de koude boter in kleine blokjes erdoorheen tot een gladde saus. Neem de pan van de warmtebron.
Stap 5
Leg op elk bord een filokrokant en schep hier 1/4 van de zalmtartaar op. Dek af met een tweede filokrokant of zet deze ertegenaan. Bedruppel met wat botersaus en serveer direct. Zet de rest van de saus op tafel.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie580 kcal
- Eiwit45 g
- Koolhydraten21 g
- Vet35 gWaarvan verzadigd10 g