Zalmterrine met prei en wittewijnsaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Zalmterrine met prei en wittewijnsaus
Stap 1
Verwarm de oven voor op 170ºC. Snijd de helft van de zalmfilet in blokjes en maal in een keukenmachine met de eieren en room tot een farce. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2
Snijd de overige zalmfilet in repen. Verdeel een derde van de farce over de bodem van de vorm en leg hier de ingepakte preien op.
Stap 3
Verdeel een derde van de farce erover en leg in de lengte van de vorm de repen zalm erop. Dek af met de overige farce en strijk glad met de bolle kant van een vochtige lepel.
Stap 4
Dek de vorm goed af met aluminiumfolie en zet in een ovenschaal. Zet de schaal in de oven en giet een laag kokend water in de schaal.
Stap 5
Stoom de terrine in de oven in circa 40 minuten gaar. Laat eventueel vocht uit de vorm weglopen en laat nog circa 10 minuten rusten.
Stap 6
Verwarm intussen de saus opnieuw en laat 1 eetlepel koude boter erin smelten. Stort de terrine op een voorverwarmde schaal en bestrooi met de gemengde kruiden. Snijd in dikke plakken en serveer met de saus.
Aanvullende benodigdheden
- - bakpapier
- - cakevorm
- - keukenmachine
- - aluminiumfolie
Voedingswaarden
- Energie710 kcal
- Eiwit57 g
- Koolhydraten7 g
- Vet46 gWaarvan verzadigd17 g
