Zalmtandooripakketje
Ingrediënten
Bereidingswijze Zalmtandooripakketje
Stap 1
Meng ⅔ van de kruidenpasta met 2 el yoghurt en bestrijk hiermee de zalmfilet rondom. Zet 15 minuten koud weg om te marineren.
Stap 2
Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Kook in een pan met water en zout de zoete aardappelen in 7 minuten beetgaar.
Stap 3
Giet af en spoel om met koud water. Dep droog.
Stap 4
Meng in een kom de resterende kruidenpasta met 2 el olie en het komijnpoeder en roer er de zoete aardappel door.
Stap 5
Snijd de uien in kwarten, de courgette in plakken en de tomaten en limoenen in parten. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd in repen.
Stap 6
Bestrijk 4 stukken aluminiumfolie met de resterende olie en leg er een stuk zalm op. Verdeel de aardappelblokjes en de groenten over het folie.
Stap 7
Knijp boven elk stuk zalm 1 partje limoen uit en voeg het partje toe. Bestrooi met zout en versgemalen peper. Vouw de pakketjes dicht en gaar 15 minuten op de barbecue.
Stap 8
Pers het sap uit de resterende limoen en meng door de yoghurt. Controleer of de zalmfilets gaar zijn. Leg de pakketjes op de borden en serveer met limoenyoghurt.