Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zalmrolletjes met groene asperge
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zalmrolletjes met groene asperge
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
Stap 2
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat 4 hoopjes Parmezaanse kaas. Bak ze 10 minuten in de oven tot ze plat en krokant zijn. Laat afkoelen.
Stap 3
Breng een pan ruim water aan de kook. Snijd de kontjes van de asperges af en blancheer ze in 3 minuten gaar. Giet af en spoel koud.
Stap 4
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
Stap 5
Snijd de plakjes gerookte zalm zo dat je 12 reepjes van zo’n 4 cm breed krijgt. Besmeer met roomkaas en rol er een asperge in op.
Stap 6
Leg op elk bord wat rucola en leg er drie aspergerolletjes op. Verdeel de zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten erover en besprenkel met de truffelolie.
Stap 7
Maak af met een Parmezaan kletskop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie259 kcal
- Eiwit14 g
- Koolhydraten8 g
- Vet19 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
