Zalmfilet met kruidentopping
Ingrediënten
Bereidingswijze Zalmfilet met kruidentopping
Stap 1
Snijd de boter in dunne plakjes. Wrijf de stukken zalmfilet op de roze kant in met de helft van de ras el hanout en het citroensap (bewaar een beetje). Leg de stukken zalm naast elkaar in de braadslede en bedek ze met plakjes boter. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
Stap 2
Roer in een kom de mascarpone los met een beetje citroensap, de rest van de ras el hanout en wat zout. Bewaar afgedekt op kamertemperatuur.
Stap 3
Schuif de braadslede met zalm op het rooster midden in de oven en schakel de oven in op 180°C. Laat de zalm in 20-25 minuten door en door warm worden, van binnen mag hij nog net iets rosé zijn.
Stap 4
Leg de stukken zalm op een warme platte schaal en strooi de peterselie, koriander, bieslook en granaatappelpitjes erover. Roer 2 eetlepels van het smoorvocht door de mascarpone en serveer de saus er apart bij. Lekker met geroosterde groene groenten
Aanvullende benodigdheden
- - braadslede, ingevet
Voedingswaarden
- Energie620 kcal
- Eiwit43 g
- Koolhydraten6 g
- Vet47 gWaarvan verzadigd21 g