Zalmfilet met kruiden en broccolisalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Zalmfilet met kruiden en broccolisalade
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp en pers de limoenen. Rasp de gember. Verwijder de zaadjes van de peper en hak de peper fijn. Hak de peterselie en koriander grof. Snijd het bosuitje in ringetje.
Stap 2
Halveer de stukken zalm in de lengte. Wrijf de roze zalmkant in met zout, versgemalen peper en een beetje limoensap. Leg elk stuk met de huid naar beneden op een royaal stuk bakpapier. Meng in een kom een beetje limoenrasp met gember, rode peper, peterselie, koriander en wokolie en verdeel dit over de zalm. Vouw de stukken bakpapier tot pakketjes dicht en laat de zalm op de bakplaat in de oven in 20-25 minuten gaar worden.
Stap 3
Snijd kleine roosjes van de broccoli, schil de stronk en snijd deze in kleine blokjes. Kook de broccoliroosjes en –blokjes in een pan met ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet met koud water en laat goed uitlekken. Meng in een slaschaal mayonaise met een klein beetje limoenrasp, een scheutje limoensap en een beetje water en schep de broccoli en bosui erdoor.
Stap 4
Serveer de zalm uit de oven met de broccolisalade.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 stukken bakpapier
Voedingswaarden
- Energie350 kcal
- Eiwit19 g
- Koolhydraten3 g
- Vet28 gWaarvan verzadigd4 g