Zalmfilet met koolrabi uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze Zalmfilet met koolrabi uit de oven
Stap 1
Extra benodigdheden: keukenmachine en een lage ovenschaal.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 3
Vet de ovenschaal in.
Stap 4
Snijd de bosui in ringetjes.
Stap 5
Hak de peterselie fijn.
Stap 6
Rasp en pers de sinaasappel.
Stap 7
Schil de koolrabi's en snijd ze in blokjes van 1 cm.
Stap 8
Snijd ook de paprika in blokjes van één cm.
Stap 9
Smelt de boter.
Stap 10
Verdeel de koolrabi, paprika en bosui in de ovenschaal en schep ze om met de peterselie, sinaasappelrasp, wat zout en peper, de helft van zowel het sinaasappelsap als de boter.
Stap 11
Rooster de groenten 10 minuten in de oven.
Stap 12
Snijd intussen de zalmfilets in gelijke stukken (1 per persoon) en wrijf ze in met zout, peper en sinaasappelsap.
Stap 13
Verkruimel het brood (in de keukenmachine) en meng de rest van de boter erdoor.
Stap 14
Leg de stukken zalm met het vel naar beneden tussen de groenten en strooi het broodkruim over de zalm en groenten.
Stap 15
Schuif de schaal weer in de oven en bak de zalm met groenten in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Stap 16
Lekker met gekookte krieltjes.
