Zalmfilet met citroen-kruidenboter
Ingrediënten
Bereidingswijze Zalmfilet met citroen-kruidenboter
Stap 1
Laat de boter op kamertemperatuur zacht worden. Hak de dille fijn. Meng de dille door de boter, rasp de schil van één citroen boven de kom en pers het sap uit een halve citroen. Pers het teentje knoflook uit boven de boter.
Stap 2
Breng de citroen-kruidenboter op smaak met zout en versgemalen peper. Schep de boter op een stuk vershoudfolie en rol op tot een worst. Draai de uiteinden dicht en laat de boter in de koelkast opstijven.
Stap 3
Halveer de zalmfilets in de lengte tot 4 filets. Bestrooi de vis rondom met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de laatste twee citroenen in dunne plakken en verdeel ze dakpansgewijs over de zalm. Verwarm een hapjespan met een eetlepel citroen-kruidenboter.
Stap 4
Bak de zalmfilets in 5 minuten op de citroen-zijde gaar met het deksel op de pan. Snijd 4 plakken van de koude citroen-kruidenboter en leg met de kappertjes op de warme zalm. Serveer direct.