Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zalmfilet met amandelen
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zalmfilet met amandelen
Stap 1
Rasp en pers de sinaasappel. Snijd de paprika in hele kleine blokjes. Smelt de boter.
Stap 2
Hak de kruiden fijn en meng ze in een kom met paprika, sinaasappelrasp, amandelschaafsel, wat zout, versgemalen peper en gesmolten boter.
Stap 3
Leg de stukken vis met de huid naar beneden in een lage ovenschaal en bestrooi met wat zout en peper. Verdeel het amandelmengsel erover.
Stap 4
Zet de schaal tot gebruik op een koele plaats, niet in de koelkast.
Stap 5
Verwarm de oven voor op 160°C.
Stap 6
Schenk 2-3 eetlepels sinaasappelsap op de bodem van de schaal.
Stap 7
Bak de zalm in de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie550 kcal
- Eiwit41 g
- Koolhydraten8 g
- Vet39 gWaarvan verzadigd9 g
