Zalmduo Wellington met saffraansaus
Ingrediënten
Bereidingswijze Zalmduo Wellington met saffraansaus
Stap 1
Leg 4 plakjes bladerdeeg op de bakplaat. Leg op elk deegplakje een plakje gerookte zalm.
Stap 2
Leg de stukken zalm erop en verdeel de rucolavulling erover. Als de zalm niet helemaal binnen het deeg past, snijd de vis dan bij en leg de losse stukjes op de filet.
Stap 3
Vouw de gerookte zalm aan alle kanten naar boven over de verse zalm.
Stap 4
Maak de randen van het deeg een beetje nat. Rol 4 plakjes bladerdeeg een beetje uit en leg ze over de zalm. Druk de randen van het deeg rondom goed op elkaar en druk eventueel extra aan met een vork.
Stap 5
Snijd het laatste plakje deeg in dunne reepjes en decoreer de Wellingtons hiermee. Verwarm de oven voor op 200ºC.
Stap 6
Bestrijk de Wellingtons met het ei en bak laag in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Zet de laatste 5 minuten de borden in de oven.
Stap 7
Schep de Wellingtons op de warme borden en serveer met een royale lepel witte wijn-saffraansaus (zie tip).
Aanvullende benodigdheden
- - keukenpapier
- - bakplaat met bakpapier
Voedingswaarden
- Energie925 kcal
- Eiwit44 g
- Koolhydraten44 g
- Vet60 gWaarvan verzadigd30 g