Zalmbonbon met dillemayonaise
Ingrediënten
Bereidingswijze Zalmbonbon met dillemayonaise
Stap 1
Spoel de kappertjes af. Meng de azijn met de suiker, het water en een snufje zout.
Stap 2
Verwarm 10 seconden op vol vermogen in de magnetron om de suiker op te lossen.
Stap 3
Snijd dunne plakjes van de komkommer (5 p.p.). Marineer 10 à 15 minuten in het azijnmengsel.
Stap 4
Hak de blaadjes van de helft van de takjes dille fijn en meng met de mayonaise. Maak de dillemayonaise op smaak met iets citroensap.
Stap 5
Verwijder de staarten van de cocktailgarnalen en snijd ze in vieren.
Stap 6
Bekleed de binnenkant van koffiekopjes met ruim plasticfolie. Bekleed met 2/3 van de zalm, laat wat over de rand heen vallen.
Stap 7
Snijd de overige zalm fijn en meng met de helft van de Hollandse garnalen, de cocktailgarnalen, de dillemayonaise en de kappertjes. Maak op smaak met wat peper en verdeel over de kopjes.
Stap 8
Vouw dicht met de zalm en vervolgens met het overhangende plasticfolie. Draai het uiteinde stevig dicht zodat het folie strak komt te staan.
Stap 9
Verdeel de komkommerplakjes over grote borden. Knip het uiteinde van het plasticfolie af en leg de bonbon met de sluiting naar beneden op het bord. Garneer met de dille en garnaaltjes.
