Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zalm met sinaasappel en granaatappel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zalm met sinaasappel en granaatappel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd 2 sinaasappels in dunne plakken. Leg de sinaasappel plakken op de bodem van de ovenschaal. Pers de overige sinaasappel uit.
Stap 2
Dep de zalmfilet droog, leg op de sinaasappelplakken en bestrooi met de chilivlokken. Meng de olijfolie met de honing, tijm en het sinaasappelsap. Giet dit over de zalm en bestrooi met de amandelen. Zet circa 15 minuten in het midden van de oven.
Stap 3
Bestrooi de zalm voor het serveren met de granaatappelpitjes. Lekker met krieltjes en een salade van veldsla.
Aanvullende benodigdheden
- - ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie425 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten15 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd5 g
Trefwoorden
