Zalm met nori en radijssalade
Ingrediënten
Bereidingswijze Zalm met nori en radijssalade
Stap 1
Laat de zalmfilet op kamertemperatuur komen. Snijd de radijsjes in plakjes. Snijd de bosuitje in dunne ringetjes. Hak de koriander grof. Pers de citroen. Snijd het velletje nori in gelijke repen, leg deze op elkaar en snijd het stapeltje in flinterdunne reepjes. Meng de reepjes nori in een kommetje met sesamzaad.
Stap 2
Meng in een kom de radijsplakjes met bosui, koriander, een beetje citroensap, de helft van de olie en wat zout en peper. Roer in een ander kommetje gembersiroop, sojasaus en een beetje citroensap tot een sausje.
Stap 3
Verwarm de resterende olie in een koekenpan en bak de zalm 3 minuten op de roze kant. Keer de stukken zalm en schenk het sausje erover. Bak de zalm nog 3 minuten tot bijna gaar.
Stap 4
Schep het sausje steeds vanuit de pan over de zalm en laat het vocht verdampen, zodat de zalm bedekt wordt met een stroperig laagje. Serveer de zalm met saus (roze kant boven) en met het norimengsel erop en de radijssalade ernaast.