Zalm met mandarijn uit de oven met pastinaakpuree
Ingrediënten
Bereidingswijze Zalm met mandarijn uit de oven met pastinaakpuree
Stap 1
Verwarm de oven op 200°C. Vet de lage ovenschaal in. Rasp en pers de citroen. Hak de peterselie fijn. Snipper de ui. Schil de pastinaak en snijd in blokjes. Pel de mandarijnen, maak de partjes los en snijd met een scherp mesje het witte velletje eromheen weg. Wrijf de zalm in met zout, versgemalen peper en citroensap. Leg de stukken zalm met de huid naar beneden in de ovenschaal. Meng de peterselie met citroenrasp. Verdeel de partjes mandarijn met het peterseliemengsel over de zalm. Laat de zalm in de oven in 20-25 minuten net aan gaar worden.
Stap 2
Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui en pastinaak zachtjes aan. Schenk de melk erbij en voeg wat zout en peper toe. Smoor de pastinaak afgedekt in 15-20 minuten zachtjes gaar. Stamp de pastinaak met de stamper tot een smeuïge puree. Laat zo nodig even inkoken tot de dikte goed is. Serveer de zalm met de pastinaakpuree.
Aanvullende benodigdheden
- - lage ovenschaal
Voedingswaarden
- Energie425 kcal
- Eiwit29 g
- Koolhydraten21 g
- Vet23 gWaarvan verzadigd4 g