Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zalm met balsamico en vanille op courgettepasta
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zalm met balsamico en vanille op courgettepasta
Stap 1
Snijd de zalmfilet in 4 stukken. Meng het citroensap met 6 eetlepels olie, de azijn, suiker, het vanillemerg, zout en peper tot een marinade. Verdeel deze marinade over de zalm en laat circa 15 minuten intrekken.
Stap 2
Kook intussen de tagliatelle en voeg de laatste 3 minuten van de kooktijd de courgettelinten toe.
Stap 3
Dep de vis een beetje droog. Verhit de overige olie in een pan en bak hierin de zalm circa 2 minuten per kant.
Stap 4
Neem de zalm uit de pan en voeg de marinade toe. Verwarm en laat de saus licht karamelliseren.
Stap 5
Giet de pasta met courgette af. Serveer de courgettepasta met de zalm erbovenop en sprenkel de marinade erover. Garneer met de basilicum.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie855 kcal
- Eiwit48 g
- Koolhydraten57 g
- Vet48 gWaarvan verzadigd9 g
Trefwoorden
