Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zalm in gekaramelliseerde prei met wittewijnsaus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zalm in gekaramelliseerde prei met wittewijnsaus
Stap 1
Leg een paar preirepen overlappend naast elkaar. Leg in het midden van de lengte 1 laurierblaadje, 1 takje tijm en een stuk zalmfilet. Maal zout en peper erover en wikkel de prei er strak omheen. Maak zo 4 pakketjes.
Stap 2
Verwarm de boter in een koekenpan op een lage stand. Bak hierin de pakketjes langzaam rondom goudbruin en keer regelmatig tot de pakketjes licht karamelliseren.
Stap 3
Verwarm intussen de ingekookte wijn opnieuw en giet de kookroom erbij. Laat op hoge stand 1 minuut koken en breng op smaak met zout en peper. Klop als laatste met een garde de boter erdoorheen.
Stap 4
Maak op warme borden een ‘spiegel' van de saus (zie 'kooktechniek: spiegel van saus' elders op boodschappen.nl) en leg de pakketjes erop.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie580 kcal
- Eiwit33 g
- Koolhydraten8 g
- Vet40 gWaarvan verzadigd19 g
Trefwoorden
