Zalm in een jasje van sesam met geglaceerde groenten
Ingrediënten
Bereidingswijze Zalm in een jasje van sesam met geglaceerde groenten
Stap 1
Snijd de zalm in 4 gelijke stukken en bestrijk de stukken met 1-1½ eetlepel neutrale olie.
Stap 2
Schud het sesamzaad op een bord en wentel de zalm rondom in het sesamzaad. Bestrooi de vis met zout en peper.
Stap 3
Verhit een grillpan op hoog vuur en bestrijk deze lichtjes met ½ eetlepel neutrale olie. Bak de zalm in 5-6 minuten aan beide kanten goudbruin en vanbinnen net gaar. De precieze baktijd is afhankelijk van de dikte van de filets.
Stap 4
Meng intussen de chilisaus met het limoensap met een snufje suiker. Halveer de stronkjes paksoi en snijd de lente-ui in dunne schuine ringetjes.
Stap 5
Verhit 1 eetlepel olie in een wok op hoog vuur. Wok de sugarsnaps, paksoi en lente-ui 1 minuut. Giet het chilisausmengsel erbij en wok nog 2 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
Stap 6
Serveer de zalm op de groenten en druppel er de sesamolie overheen. Lekker met gekookte witte rijst of een restje nasi.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie595 kcal
- Eiwit32 g
- Koolhydraten23 g
- Vet41 gWaarvan verzadigd6 g
Trefwoorden
