Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Zachtgekookt eitje met broodsoldaatjes en kerriezout
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Zachtgekookt eitje met broodsoldaatjes en kerriezout
Stap 1
Kook de eitjes in 4-5 minuten zacht tot halfzacht. Snijd de sneetjes brood in lange repen (soldaatjes).
Stap 2
Verwarm de boter in een koekenpan. Bak de soldaatjes op matig hoog vuur aan beide kanten in 2 minuten knapperig en bruin.
Stap 3
Meng in een kommetje 1 eetlepel zout met het kerriepoeder. Zet de eitjes elk in een eierdopje en snijd met een scherp mes het kopje eraf. Leg de broodsoldaatjes en een klein bergje kerriezout erbij.
Aanvullende benodigdheden
- - 4 eierdopjes
Voedingswaarden
- Energie185 kcal
- Eiwit11 g
- Koolhydraten14 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd4 g