Yoghurtijs semifreddo met karamel en seizoensfruit
Ingrediënten
Bereidingswijze Yoghurtijs semifreddo met karamel en seizoensfruit
Stap 1
Bekleed een cakevorm met vershoudfolie en laat het folie ruim over de randen hangen. Hak de fudgeblokjes fijn.
Stap 2
Roer de yoghurt los met de honing. Laat het ijs iets zachter worden en roer er de yoghurt en de helft van de fudge door.
Stap 3
Snijd de cake in dunne plakken. Bekleed de bodem van het bakblik met 1 laag cake. Schep de helft van het yoghurt-ijsmengsel op de cake.
Stap 4
Dek af met een laagje cake. Schep er de rest van het yoghurtijs op en vouw de folie over het ijs. Zet 2 uur in de diepvries.
Stap 5
Haal de semifreddo kort voor serveren uit de diepvries, verwijder de folie en keer om op een bord.
Stap 6
Bestrooi het ijs met de resterende fudge. Verdeel er het fruit over en rasp er grote krullen van de chocolade over.
Stap 7
Snijd met een warm mes in plakken en serveer direct.
Aanvullende benodigdheden
- - grove rasp
- - cakevorm
Voedingswaarden
- Energie449 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten53 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd15 g