Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Yoghurtcake in theekopjes
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Yoghurtcake in theekopjes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175°C. Splits de eieren. Snijd het vanillestokje open en schraap het zwarte merg eruit. Klop in een kom de yoghurt met suiker, eidooiers, bloem en wat zout tot een luchtig mengsel. Klop het vanillemerg en de helft van de sinaasappelschil erdoor.
Stap 2
Klop in schone kom met de handmixer de eiwitten zo stijf, dat er pieken op blijven staan. Meng met een spatel het beslag door het eiwitschuim tot het een egaal mengsel is.
Stap 3
Schep het beslag in de ingevette kopjes en schep er nog wat sinaasappelschil op. Zet de kopjes op de bakplaat in de oven. Bak de cakejes in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
Aanvullende benodigdheden
- - handmixer
- - 6 ovenvaste theekopjes (inhoud 125-150 ml)
Voedingswaarden
- Energie185 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten29 g
- Vet5 gWaarvan verzadigd2 g