Wortelwellington met kruidencrème
Ingrediënten
Bereidingswijze Wortelwellington met kruidencrème
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het loof van de bospeen en houd apart. Snijd de bospeen en rode biet in plakken met de mandoline of kaasschaaf.
Stap 2
Snijd de preien over de breedte door de helft en vervolgens ook over de lengte. Rol het bladerdeeg uit en verdeel de kruidenroomkaas erover.
Stap 3
Leg de helft van de prei, bospeen en rode biet gestapeld op het bladerdeeg. Vouw het bladerdeeg om de groenten heen en druk het bladerdeeg dicht met een vork.
Stap 4
Herhaal dit bij het andere bladerdeeg met de rest van de groenten.
Stap 5
Scheid het ei en smeer de wortelwellingtons in met het eigeel. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel de geraspte kaas erover. Plaats 25 minuten in de oven.
Stap 6
Haal de wortelwellington uit de oven en garneer met het loof van de bospeen.
Aanvullende benodigdheden
- - mandoline of kaaschaaf
Voedingswaarden
- Energie865 kcal
- Eiwit20.7 g
- Koolhydraten57.5 g
- Vet57.6 gWaarvan verzadigd32.9 g