Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Wortelsoep met mierikswortel en jonge kaas
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Wortelsoep met mierikswortel en jonge kaas
Stap 1
Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes.
Stap 2
Voeg de wortel toe en smoor afgedekt 3-4 minuten.
Stap 3
Roer de mierikswortel erdoor en giet de bouillon erbij.
Stap 4
Kook zachtjes 5-6 minuten.
Stap 5
Pureer met een staafmixer tot een lichtgebonden soep.
Stap 6
Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in 4 partjes.
Stap 7
Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
Stap 8
Schep de soep in kommetjes en verdeel de kaas en bosui erover.
Stap 9
Garneer met een partje citroen aan de rand van de kom.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie285 kcal
- Eiwit13 g
- Koolhydraten8 g
- Vet21 gWaarvan verzadigd11 g