Wortelsoep met kokosmelk
Ingrediënten
Bereidingswijze Wortelsoep met kokosmelk
Stap 1
Was de wortels, verwijder het loof en snijd in stukken. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder de steel en de zaadjes van de rode peper en snijd fijn.
Stap 2
Verhit een ruime soeppan met een eetlepel olijfolie en fruit de ui kort met de knoflook. Voeg de wortel met het kerriepoeder toe en schep om. Verwarm 15 minuten en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Blus af met 1 liter water. Breng aan de kook en gaar de groente op middelhoog vuur.
Stap 3
Rasp de helft van de sinaasappelschil boven de soep. Pers de helft van de sinaasappel uit en voeg het sap toe. Pureer de soep glad met de staafmixer. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Stap 4
Houd 4 eetlepels kokosmelk apart en meng de rest van de kokosmelk door de soep. Serveer de soep in en garneer met een scheutje kokosmelk, de rode peper en gehakte koriander.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie141 kcal
- Eiwit3 g
- Koolhydraten14 g
- Vet7 gWaarvan verzadigd5 g