Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Wortelsoep met kokos en koriander
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Wortelsoep met kokos en koriander
Stap 1
Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, gember, komijn en wortel. Voeg de tomaten en bouillon toe en kook zachtjes 10 minuten, tot de wortel zacht is.
Stap 2
Pureer de soep. Roer de kokosmelk erdoor en kook zachtjes 2 minuten. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Roer de helft van de koriander door de soep.
Stap 3
Serveer de soep met een schep Griekse yoghurt erop. Bestrooi met de rest van de koriander en de amandelen.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie235 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten15 g
- Vet17 gWaarvan verzadigd7 g
Trefwoorden
