Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Wortelsoep met gember en citroengras
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Wortelsoep met gember en citroengras
Stap 1
Snipper de ui en snijd de gember fijn. Schil de wortels en snijd in gelijke stukken. Kneus de serenhstengel.
Stap 2
Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, gember en wortel 3 minuten Voeg de ketoembar en de sereh toe en fruit 1 minuten mee. Voeg de kokosmelk, linzen, het bouillonblokje en 800 ml water toe en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur 15 minuten zachtjes koken.
Stap 3
Snijd ondertussen de bosui in dunne ringetjes. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over vier kommen en garneer met de bosui. Lekker met een schijfje limoen.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie337 kcal
- Eiwit6 g
- Koolhydraten27 g
- Vet22 gWaarvan verzadigd15 g