Wortelrisotto met gebakken tilapia
Ingrediënten
Bereidingswijze Wortelrisotto met gebakken tilapia
Stap 1
Schil de winterwortel en rasp hem grof.
Stap 2
Verwarm de helft van de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui, knoflook en wortel drie minuten zachtjes aan.
Stap 3
Schep de rijst erdoor en bak al omscheppend tot de korrels rondom glanzen.
Stap 4
Schenk de helft van de kippenbouillon erbij en kook de risotto in twintig minuten zachtjes gaar.
Stap 5
Roer regelmatig, voeg tijdens het koken de rest van de bouillon scheut voor scheut toe.
Stap 6
Snijd intussen de tilapiafilets in repen van twee cm dik en wrijf ze in met zout en kerriepoeder.
Stap 7
Strooi de bloem op een diep bord en wentel de repen tilapia erdoor.
Stap 8
Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de tilapiarepen in zes minuten rondom bruin.
Stap 9
Keer ze steeds voorzichtig met een spatel.
Stap 10
Roer de Parmezaanse kaas door de risotto.
Stap 11
Schep de risotto in diepe borden en leg de gebakken tilapia erop.
