Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Wortelrepen en bleekselderijstengels met zelfgemaakte humus
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Wortelrepen en bleekselderijstengels met zelfgemaakte humus
Stap 1
Giet de kikkererwten af en vang het vocht op.
Stap 2
Doe de kikkererwten in de keukenmachine of blender en voeg het sesamzaad met de knoflook, de helft van de citroensap, de olijfolie en wat zout en versgemalen peper toe.
Stap 3
Pureer alles tot een zachte dikke saus.
Stap 4
Verdun de saus zo nodig met wat van het vocht, een klein beetje citroensap of een scheutje water.
Stap 5
Bewaar de humus in een koelkastdoos in de koelkast.
Stap 6
Om mee te nemen: schep 1 portie humus in een afsluitbaar schaaltje, strooi er paprikapoeder over en sprenkel er een paar druppels olijfolie over.
Stap 7
Neem de wortel- en bleekselderijstengels met het afgesloten schaaltje humus mee in een koelkastdoos.