Wortelmuffins
Ingrediënten
Bereidingswijze Wortelmuffins
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de notenmix grof. Schil de winterpeen en rasp grof. Houd 2 el wortelrasp apart.
Stap 2
Schil met een dunschiller 2 stroken oranje schil van één sinaasappel. Snijd deze sinaasappelschillen in dunne sliertjes.
Stap 3
Rasp de rest van de sinaasappelschil en pers de vrucht uit.
Stap 4
Klop in een kom met de handmixer de boter en 150 gr suiker romig.
Stap 5
Klop er één voor één de eieren door en voeg al kloppend het amandelmeel, de Chinese 5 kruiden en gehakte noten toe.
Stap 6
Spatel er de geraspte wortel, de sinaasappelrasp en een beetje zout door. Meng tot een beslag.
Stap 7
Vet de muffinvormpjes in. Schep in elke holte van de muffinvorm 1 el beslag en 1 tl gember jam. Vul de vormpjes tot net onder de rand af met het resterende beslag.
Stap 8
Bak de wortelmuffins in de oven ongeveer 25 minuten goudbruin en gaar.
Stap 9
Breng intussen een steelpan met het sinaasappelsap met 2 el gember jam en de rest van de suiker aan de kook.
Stap 10
Laat hierin de dungesneden sinaasappelsliertjes en wortelrasp 3 minuten trekken tot een suikerstroop ontstaat en de sliertjes omhuld zijn met een glanzende laag.
Stap 11
Schenk de siroop over de warme muffins en garneer ze met de sliertjes wortel en sinaasappel. Laat de muffins iets afkoelen in de vorm.
Aanvullende benodigdheden
- - handmixer
- - 8 muffinvormen
Voedingswaarden
- Energie452 kcal
- Eiwit10 g
- Koolhydraten45 g
- Vet25 gWaarvan verzadigd9 g