Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Wortelhumus met pittige dressing
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Wortelhumus met pittige dressing
Stap 1
Schil de winterpeen en snijd in plakken van circa 1 cm. Kook in water met zout in 10 minuten gaar. Giet af.
Stap 2
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en spoel onder koud stromend water. Doe met de wortel, 1,5 tl komijn, de tahin, 1 teen knoflook, 2 el olijfolie en het 2,5 el citroensap in een hoge beker.
Stap 3
Pureer met een staafmixer tot een gladde humus. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Snijd voor de pittige dressing de rest van de knoflook fijn en meng met de rest van de komijn, de rest van de olijfolie, de rest van de citroensap en de gemalen koriander door de sriracha.
Stap 5
Breng op smaak met zout. Schep de humus in een schaaltje en garneer met de pittige dressing en extra olijfolie.
Aanvullende benodigdheden
- - staafmixer
Voedingswaarden
- Energie217 kcal
- Eiwit7 g
- Koolhydraten14 g
- Vet13 gWaarvan verzadigd2 g
