Terug naar overzicht
Voor 4 personen
Wortelcarpaccio met sinaasappel
Ingrediënten
Aantal personen
Bereidingswijze Wortelcarpaccio met sinaasappel
Stap 1
Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan en houd apart. Breng een pan met water en een schepje zout aan de kook.
Stap 2
Schil met een kaasschaaf of dunschiller lange plakken van de wortel en blancheer ze 30 seconden in het kokende water. Schep uit de pan en leg meteen 1 minuut in een kom met koud water. Laat goed uitlekken.
Stap 3
Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4
Snijd de dikke schil van de sinaasappels af tot aan het vruchtvlees. Snijd de sinaasappels vervolgens in heel dunne plakken.
Stap 5
Schik de wortel en sinaasappel op 4 borden en bedruppel met de dressing. Bestrooi met het amandelschaafsel.
Aanvullende benodigdheden
GeenVoedingswaarden
- Energie180 kcal
- Eiwit2 g
- Koolhydraten20 g
- Vet9 gWaarvan verzadigd1 g