Wortel-courgettepannenkoekjes
Ingrediënten
Bereidingswijze Wortel-courgettepannenkoekjes
Stap 1
Schil de wortel en snijd in plakjes. Halveer de courgette en snijd in plakken.
Stap 2
Verhit een hapjespan met 1 el olijfolie en bak de wortel en courgette 2 minuten aan.
Stap 3
Voeg 200 ml water toe, breng aan de kook en laat de groente op laag vuur 12 minuten garen met de deksel op de pan.
Stap 4
Giet af en pureer de groenten in een maatbeker met de staafmixer tot een gladde puree.
Stap 5
Zeef het zelfrijzend bakmeel met de kaneel en suiker boven een kom. Voeg het ei en de melk toe en klop met de garde tot een beslag. Voeg de groentepuree toe en meng tot een gladde massa.
Stap 6
Verhit een ruime koekenpan met een theelepel olie en schep er afhankelijk van de gewenste maat een grote of kleine lepel beslag in.
Stap 7
Laat het beslag wat uitvloeien en bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur tot er luchtbelletjes ontstaan en de bovenkant bijna droog is.
Stap 8
Draai om met een spatel en bak ze in 1-2 minuten goudbruin. Bak op deze manier 4 grote of 8 kleine pannenkoeken. Serveer met de (appel)stroop.
Aanvullende benodigdheden
- - keukenmachine of staafmixer
Voedingswaarden
- Energie156 kcal
- Eiwit5 g
- Koolhydraten25 g
- Vet4 gWaarvan verzadigd1 g